Squash

Squash

Klikk HER for ONLINE BOOKING av Squashbane eller bestill ved å kontakte resepsjonen. 

Squash kombiner styrke, kondisjon og gir økt kroppskontroll mens du har det gøy på banen! Vi har 3 SQUASH BANER på Ås fysioterapi og treningssenter.

Squash-skole for barn/ungdom 8-16 år. Lær å spille Squash med en dyktig Squashinstruktør! Squash-skole er fordelt på 2 nivåer. For å delta her er det nødvendig med et FOLLO barn/junior medlemskap. Bestill plass ved å klikke HER.


Med vårt FOLLO GULL medlemskap betaler du ingenting ekstra for leie av Squashbane.
Med Ås Bronze medlemskap kan du spille dagtid (til 16:00) og helg uten å betale ekstra for leie av Squashbane.
Vi tilbyr også et rent Squash på dagtid medlemskap til 199 kr pr mnd uten binding. Med dette medlemskapet kan du spille Squash dagtid (til 16:00) og helg.
Priser for ikke-medlemmer:
1. Dagtid (før kl 16:00): 120 kr pr halv time (pr bane).
2. Kveldstid (etter kl 16:00): 175 kr pr halv time (pr bane)
3. Helg = Kveldspris
4. Leie av to racketer og ball: 50 kr pr gang
Dersom medlem tar med seg et ikke-medlem, må ikke-medlemmet betale for sin del.

Litt om Squash
Squash spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball. Squash regnes som en meget fysisk krevende sport. Det er ikke uvanlig å forbrenne 700–1000 kilokalorier i løpet av en times spill! Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i double-kamper. Kort fortalt så slås ballen mot frontveggen, eventuelt via en av sideveggene eller bakveggen. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd. En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden. De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen. Fra og med høsten 2008 spilles Squash i Norge etter følgende poengsystem: Det spilles med poeng på alle baller. Det spilles opp til 11, men blir stillingen 10-10 skal det spilles videre til en av spillerne vinner med 2 overskytende poeng, f.eks. 17–15. Det spilles best av 5 game.

Les om Squashregler på hjemmesiden til Norges Squash Forbund


Hva er divisjonspill? 
Som medlem ved senteret vårt kan du være med på vårt klubb ranking system. Du bestemmer selv når du vil spille og med hvem. Vi anbefaler at kampene spilles i helgene.

Hvordan blir jeg med?
Legg igjen navn og telefonnummer i resepsjonen og begynn utfordringen av de andre spillerne på ranking listen vår.

På hvilken plass og hvordan avanserer jeg?
Alle nykommere starter på bunnen, men det er enkelt og jobbe seg oppover listen fordi du utfordrer personer som er opp til tre plasser over deg, og bytter plass dersom du vinner (du må dessverre også bytte plass hvis du taper).
En annen måte å avansere er å bli med på en av våre turneringer. Spill i turneringer teller på like linje som divisjonspill, men du kan ikke gå ned mer en tre plasser.

Regler for divisjonspill
Alle spillerne må være medlemmer. Enhver har mulighet til å utfordre spillere som står opptil 3 plasser over på rakningen og må akseptere å bli utfordret av spillere som står 3 plasser under. Hvis du vinner eller taper må dere bytte plass. Hvis en spiller som er utfordret nekter å spille i mer enn en måned så taper han/hun automatisk kampen. Turneringsspill teller som rankingspill, men du kan ikke rykke ned mer en tre plasser per spill. Vi har hundrevis av spillere hos oss og de som spiller i divisjonen er de ivrigste. Hvis du er sist: DONT WORRY ABOUT IT!