Squash

Squash

Squash kombiner styrke, kondisjon og gir økt kroppskontroll mens du har det gøy på banen! Vi har 3 SQUASH BANER på Ås fysioterapi og treningssenter.


Klikk HER for booking av Squashbane eller bestill ved å kontakte resepsjonen.
Vi benytter Book247 for bestilling av Squashbane. Du kan selv opprette en bruker (brukernavn er din epost adresse, passord er ditt telefonnummer).


Squash med vårt FOLLO GULL medlemskap
Med dette treningsmedlemskapet for deg over 18 år betaler du ingenting ekstra for leie av Squashbane. Husk banebooking!

Squash for ungdom med FOLLO Junior medlemskap
Med dette treningsmedlemskapet for deg som er 12-18 år betaler du ingenting ekstra for leie av Squashbane. Husk banebooking, eventuelt gjennom foresatte. Ta kontakt (epost post@aastreningssenter.no eller messenger via facebook) dersom du har spørsmål om banebooking for ungdom.


Squash på dagtid medlemskap
Et medlemskap til 249 kr i mnd uten binding som inkluderer kun Squash på dagtid (til 16:00) og i helg. Husk banebooking.

Squash for ikke-medlem
– Dagtid (før kl 16:00): 120 kr pr halv time (pr bane)
– Kveldstid (etter kl 16:00): 175 kr pr halv time (pr bane)
– Helg = Kveldspris
– Leie av to racketer og ball: 50 kr pr gang
– Dersom medlem tar med seg et ikke-medlem, må ikke-medlemmet betale for sin del.


Squash-skole for barn/ungdom 8-16 år med vårt FOLLO Junior medlemskap
Lær å spille Squash med en dyktig Squashinstruktør! Squash-skole er fordelt på 2 nivåer. Påmelding til timene er via Spond. Ta kontakt med instruktøren ved å møte opp på time ifølge vår timeplan eller kontakt Bo (Bosse) Platzack (sms til 90 29 24 09 eller epost til boplatzack@hotmail.com) for info som plass, nivå og Spond-link.


Personlig Trener (PT) i Squash

Gjennom PT-timer med vår dyktige spiller og instruktør Bo (Bosse) Platzack kan du få raskere fremgang på Squashbanen, noe som gir deg mer spilleglede samtidig som du får mer ut av en treningsøkt!
Les mer om Bosse og Squash-PT timer…

Strenge om Squashracket? Les mer…


Litt om Squash

Squash spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball. Squash regnes som en meget fysisk krevende sport. Det er ikke uvanlig å forbrenne 700–1000 kilokalorier i løpet av en times spill! Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i double-kamper. Kort fortalt så slås ballen mot frontveggen, eventuelt via en av sideveggene eller bakveggen. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd. En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden. De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen. Fra og med høsten 2008 spilles Squash i Norge etter følgende poengsystem: Det spilles med poeng på alle baller. Det spilles opp til 11, men blir stillingen 10-10 skal det spilles videre til en av spillerne vinner med 2 overskytende poeng, f.eks. 17–15. Det spilles best av 5 game.

Les om Squashregler på hjemmesiden til Norges Squash Forbund


Hva er divisjonspill? 
Som medlem ved senteret vårt kan du være med på vårt klubb ranking system. Du bestemmer selv når du vil spille og med hvem. Vi anbefaler at kampene spilles i helgene.

Hvordan blir jeg med?
Legg igjen navn og telefonnummer i resepsjonen og begynn utfordringen av de andre spillerne på ranking listen vår.

På hvilken plass og hvordan avanserer jeg?
Alle nykommere starter på bunnen, men det er enkelt og jobbe seg oppover listen fordi du utfordrer personer som er opp til tre plasser over deg, og bytter plass dersom du vinner (du må dessverre også bytte plass hvis du taper).
En annen måte å avansere er å bli med på en av våre turneringer. Spill i turneringer teller på like linje som divisjonspill, men du kan ikke gå ned mer en tre plasser.

Regler for divisjonspill
Alle spillerne må være medlemmer. Enhver har mulighet til å utfordre spillere som står opptil 3 plasser over på rakningen og må akseptere å bli utfordret av spillere som står 3 plasser under. Hvis du vinner eller taper må dere bytte plass. Hvis en spiller som er utfordret nekter å spille i mer enn en måned så taper han/hun automatisk kampen. Turneringsspill teller som rankingspill, men du kan ikke rykke ned mer en tre plasser per spill. Vi har hundrevis av spillere hos oss og de som spiller i divisjonen er de ivrigste. Hvis du er sist: DONT WORRY ABOUT IT!